Money.ro: Ponta participă de ieri, in Africa de Sud, la un congres care începe joi. PSD: E vorba de intalniri cu liderii socialisti

0
11

Pe site-ul Executivului a aparut informatia ca premierul Victor Ponta, incepând de luni, 27 august, va fi prezent la Cape Town, în Africa de Sud, cu ocazia Congresului XXIV al Internaţionalei Socialiste, care are loc o dată la patru ani. Money.ro a descoperit urmatoarea problema: evenimentul începe de fapt pe data de 30 august.

In comunicatul Guvernului se spunea ca Victor Ponta se va afla, de luni până joi, în Africa de Sud şi va participa la mai multe reuniuni şi întâlniri politice cu ocazia acestui congres, iar primul-ministru se va întâlni atât cu Jacob Zuma, preşedintele Africii de Sud, cât şi cu alţi şefi de guverne şi lideri ai partidelor socialiste. Congresul din acest an va fi primul organizat pe continentul african şi va fi găzduit de Congresul Naţional African (ANC).

Site-ul oficial al evenimentului prezintă însă o desfăşurare total diferită: Congresul XXIV al Internaţionalei Socialiste are loc în perioada 30 august -1 septembrie.

Conform acestor date Victor Ponta părăseşte Cape Town exact în prima zi de desfăşurare a acestui congres.  În acest caz, la ce congres participă premierul României? – se intreba, pe buna dreptate, Money.ro.

 

Ponta: E vorba de intalniri cu Georges Papandreou, Luis Ayala, Sergei Stanishev si Hannes Swoboda, la Internationala Socialista

In urma acestei descoperiri, PSD a dat grabnic un comunicat in care precizeaza ca presedintele partidului, Victor Ponta, se va intalni miercuri, in Africa de Sud, cu liderul Internationalei Socialiste, Georges Papandreou, cu secretarul general al IS, Luis Ayala, cu Sergei Stanishev, presedintele PES si cu Hannes Swoboda, liderul grupului S&D din PE.

Ponta este insotit de in aceasta vizita de Corina Cretu, vicepresedinte al PSD si europarlamentar, arata PSD.

Congresul din acest an va fi primul organizat pe continentul african si va fi gazduit de Congresul National African (ANC), iar Congresul va face apel la o 'noua cultura a solidaritatii'.