Monica MACOVEI cere EXCLUDEREA lui PONTA din AVOCATURA: A intrat FĂRĂ EXAMEN și a folosit un titlu de DOCTOR obținut prin FURT

0
7

Monica Macovei, europarlamentar, cere Baroului Bucuresti excluderea lui Victor Ponta din avocatura. Macovei considera ca aceasta excludere se impune in urma renuntarii la titlul de doctor, care ar anula diploma pe baza caruia premierul a fost primit in avocatura.

 

CITITI solicitarea Monicai Macovei:

 

Cer Baroului București să îl excludă pe Ponta din avocatură: Ponta a intrat în avocatură fără examen și folosind un titlu “doctor” obținut prin furt.

13 ianuarie 2015 – Monica Macovei – Solicitare adresată Baroului București

 

Am solicitat astăzi Baroului București să îl excludă pe Victor Ponta din avocatură, întrucât renunțarea la titlul de “doctor în drept” anulează diploma pe baza căreia a fost primit fără examen în avocatură.

Dacă Ponta vrea să mai fie avocat vreodată, trebuie să dea examen și să parcurgă toate căile de pregătire, ca orice alt candidat.

Ponta nu poate renunța la titlul de „doctor” fără să piardă titlul de conferențiar, fără să fie exclus din profesia de avocat și fără să returneze banii câștigați prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat.  

 

CITITI SI: Mircea MICLEA, despre noile MODIFICARI aduse LEGII EDUCATIEI: RETRAGEREA titlului de DOCTOR obtinut de Victor PONTA se putea face de catre Ministerul Educatiei, in baza art. 170 din Legea Educatiei Nationale

 

Solicitarea pe care i-am adresat-o astăzi decanului Baroului București:

 

“În atenția: Baroului București

Domnului av. Ion Ilie-Iordăchescu, Decanul Baroului Bucureşti 

Domnule Decan,

Vă solicit să îl excludeți din Baroul București pe domnul Victor Viorel Ponta, luând act de faptul că acesta nu îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobândit-o fără examen, ca titular al diplomei de “doctor în drept”.  

Potrivit precizărilor oficiale transmise de Baroul București la solicitarea presei, “primirea în profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat în baza dispozițiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numărul 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, modificată prin Legea numărul 255/2004, în vigoare la data soluționării cererii de primire” (România Liberă). 


Art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede că “(2) la cerere, poate fi primit în profesie,cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor în drept”.

Domnul Victor Ponta a notificat în scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de “renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București”.

Reamintesc că Universitatea din București a decis, în luna iulie 2012, că domnul Victor Ponta a plagiat  în teza de doctorat, concluziile expertizei stiintifice arătând că "autorul a plagiat patru surse majore", teza constituind  “un plagiat vădit". 


Decizia domnului Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecință și Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, potrivit art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea 51/1995. O persoană fără diplomă de doctor în drept nu poate fi primită în profesia de avocat fără examen de admitere, așa încât calitatea de avocat a domnului Ponta a încetat.


Pe baza acestor fapte și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeti pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București.  

 

Cu considerație,                                                                                                                                                        13 ianuarie 2015

Monica Luisa Macovei,

Deputat în Parlamentul European”

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!