Monica Macovei critica lipsa de comunicare a presedintelui Iohannis: La aceste functii nu mai exista viata privata

0
5

Europarlamentarul Monica Macovei critica lipsa de comunicare a presedintelui Iohannis. Macovei sustine ca discutiile avute cu premierul Victor Ponta trebuie prezentate opiniei publice. “La aceste functii nu mai exista viata privata”, a subliniat europarlamentarul, potrivit Ziare.com.

"Cred ca au spus ca nu au fost intalniri politice. Daca nu sunt intalniri politice, nu cred ca discuti meciuri. Discuti chestiuni administrative. Daca le discuti pe astea, trebuie sa le comunici. Daca presedintele decide sa se duca la sedintele de Guvern si apoi comunica ce s-a intamplat. Putea sa aleaga aceasta cale constitutionala: 'Am fost la Guvern, am stat atat si am adoptat legea aceasta'. Era un lucru legal si transparent.

Trebuie sa comunici. Se intalnesc presedintele si premierul. Sa ai intalniri cu Ponta si sa nu spui nimic… As vrea sa stiu si daca a discutat chestii private, daca isi fac un weekend impreuna. La aceste functii nu mai exista viata privata", a declarat europarlamentarul, intr-o emisiune Adevarul Live.

Monica Macovei a comentat si prestatia pe care a avut-o Klaus Iohannis la debutul mandatului, spunand ca a inceput bine, dar modul in care continua lasa de dorit.

"A inceput bine, cu cererea de respingere a legii gratierii, apoi aceste lucruri m-au descurajat. Merge pe dorinta majoritatii politicienilor. Este contrar a ceea ce a acceptat intre turul I si turul II, acele zece porunci”, a spus Macovei.

Europarlamentarul a mai aratat ca: “O sa fac opozitie, daca trebuie, desi nu mi-am propus asta. O mare doza de incredere mi-am pus in el. Suntem obiectivi mai departe. Ne uitam la ce face", a spus fostul candidat la alegerile prezidentiale din 2014.

Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit de mai multe ori de cand fostul primar al Sibiului a preluat mandatul de presedinte, iar premierul a declarat in repetate randuri ca intentioneaza sa poarte discutii in fiecare saptamana cu acesta, acest fapt incadrandu-se intr-o relatie institutionala normala.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!