Monica Macovei, despre modificarile la Codul de Procedura Penala: Grupul de crima organizata numit PSD vrea sa continue caracatita coruptiei

0
6

Dupa ce Comisia Juridica din Senat a adoptat, marti, un amendament la Codul de Procedura Penala privind interzicerea incatusarii in perioada arestului preventiv a celor anchetati pentru coruptie, Monica Macovei a replicat aratand ca ceea ce s-a intamplat in Comisie demonstreaza faptul ca nu exista vointa politica in lupta anticoruptie la nivel inalt.

Comisia Juridica a Senatului a adoptat un amendament la Codul de Procedura Penala care interzice incatusarea celor anchetati pentru coruptie pe perioada arestului preventiv. Pentru a intra in vigoare, amendamentul trebuie adoptat si de plen. Comisia a decis de asemenea ca inculpatii trimisi în arest la domiciliu isi vor putea alege singuri domiciliul unde doresc sa isi ispaseasca perioada de arest.

In replica, europarlamentarul Monica Macovei afirma ca initiativa senatorului PSD Serban Nicolae privind interzicerea arestului preventiv pentru persoanele anchetate pentru coruptie poate fi tradusa in doua moduri:

  • “Vrem sa fim corupti si sa nu fim arestati preventiv”
  • “Vrem sa oprim descoperirea retelelor de coruptie ale politicienilor”.

Cu alte cuvinte, daca vreunul dintre ei cade, <<grupul de crima organizata>> numit PSD sa continue caracatita coruptiei”, afirma europarlamentarul, intr-o postare pe blogul personal.

Potrivit Monicai Macovei, “nu exista niciun motiv care sa justifice ca politicienii sa iasa din randul lumii si sa nu mai fie arestati preventiv cand sunt anchetati pentru fapte de coruptie”.
 

Judecator CSM: E scandalos ce se intampla cu spectacolul catuselor

Prezent marti in Comisia Juridica din Senat, judecatorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Mircea Aron a criticat dur “spectacolul catuselor”, vorbind despre “o placere morbida” in acest sens, neconforma cu morala crestina.

"Exista o placere morbida in a exhiba situatii de genul asta care nu sunt conforme cu morala crestina – desi nu pot sa spun ca toata ziua bat templele – dar este scandalos ce se intampla in spatiul public romanesc. Am incercat si am atras atentia – feriti arestatii preventiv de lumina reflectoarelor. Eu am fost cel care a zis 'sa incetam spectacolul catuselor'. Ma gandeam sa umblam in lege a audiovizualului sa vedem daca este normal ca la televiziuni trei sferturi din timp sa fie ocupat de arestati. As vedea in legea audiovizualului asa ceva", a spus Mircea Aron.

Declaratia judecatorului CSM vine in contextul dezbaterii in Comisie a proiectului de lege al Guvernului privind modificarea Codului de Procedura Penala.

CITESTE SI:

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!