Monica Macovei, in Plenul Parlamentului European: Federatia Rusa sa inceteze orice agresiune in Ucraina. Sa aratam Moscovei ca DEMOCRATIA A INVINS si comunismul A PIERDUT!

0
8

Europarlamentarul Monica Macovei a vorbit in Plenul Parlamentului European (PE) despre criza din Ucraina. Macovei a facut apel la unitate in incercarea de a arata ca “democratia a invins si comunismul a pierdut”.

Cer trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina”, scrie Monica Macovei intr-o postare pe pagina personala de Facebook.

Europarlamentarul vorbeste despre dimensiunea crizei umanitare din Ucraina. “De la începutul agresiunii Federației Ruse în estul Ucrainei peste 4.000 de persoane au fost omorâte și peste 9.000 de persoane au fost rănite”, scrie Macovei.

 

(Monica Macovei, in Plenul Parlamentului European)

Declaratia integrala, sustinuta in 14 ianuarie 2015 in Plenul PE:

“Cer trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina

Haideți să fim uniți, fermi și puternici și să arătăm Federației Ruse că democrația a învins și comunismul a pierdut!

De la începutul agresiunii Federației Ruse în estul Ucrainei peste 4.000 de persoane au fost omorâte și peste 9.000 de persoane au fost rănite.

Numai de la data semnării Acordului de încetare a focului de la Minsk, din 2014, peste 1.000 de persoane au fost rănite. Același raport ONU menționează că 600.000 de persoane s-au mutat din Ucraina și alte 600.000 au fost forțate să părăsească țara, ca refugiați.

Astăzi, în fiecare zi, peste 1.200 de persoane fug din Ucraina. Practic, cei care rămân se luptă pentru medicamente și mâncare; separatiștii au ocupat spitalele și bolnavii nu mai pot să fie îngrijiți. Și așa mai departe.

Cer – și cerem cu toții – trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina pentru a lăsa loc trupelor OSCE de-a lungul graniței.

Haideți să fim uniți, fermi și puternici, să vorbim pe aceeași voce și să arătăm Federației Ruse că democrația a învins și comunismul a pierdut!”
 

Kremlinul acuza o tentativa de lovitura de stat

Kremlinul lanseaza noi acuze la adresa Vestului. Potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale ruse, Dmitri Peskov, Occidentul foloseste conflictul din Ucraina pentru “a izola Rusia, a asfixia economia sa si a-l inlatura pe Vladimir Putin” de la putere.

"Dacă nu ar fi fost Crimeea" sau estul Ucrainei "ar fi găsit altceva", a declarat Peskov pentru săptămânalul Argumenti i Fakti, potrivit Mediafax.

"Ei încearcă să îl izoleze pe Vladimir Putin pe scena politică internaţională, să asfixieze economia rusă, şi toate acestea pentru a-l înlătura pe Putin" de la putere, a explicat el.

"Sunt convins că Occidentul nu ne va lăsa în pace", a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că "izolarea Rusiei ar fi o greşeală".

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat marţi, în discursul său despre Starea Naţiunii susţinut în faţa Congresului SUA, că "Statele Unite sunt puternice şi unite cu aliaţii săi, în timp ce Rusia este izolată, iar economia sa este distrusă" datorită sancţiunilor occidentale.

"Statele Unite au luat-o pe drumul confruntării (…) şi vor să domine lumea", a reacţionat la rândul său ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă.

CITESTE SI:

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!