MRU: Decizia CCR putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii

0
29

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu apreciază drept "firească" decizia de marţi, 21 august, a Curţii Constituţionale privind referendumul, care, în opinia sa, ar fi putut fi luată încă din 2 august, "dacă nu ar fi fost vasta operaţiune de intoxicare a Curţii de către instituţiile statului deturnate de USL", relateaza Mediafax.

 

"Salut deciziile Curţii de a scurta termenele de la 12 septembrie la 31 august şi apoi la 21 august, semn că a dorit să pună capăt crizei politice în care a fost antrenată fără voia ei şi pe care ar fi putut să o prelungească", scrie Ungureanu pe Facebook.

"Decizia de astăzi de invalidare este o decizie normală, firească, care ar fi putut fi luată încă din 2 august, dacă nu ar fi fost vasta operaţiune de intoxicare a Curţii de către instituţiile statului deturnate de USL. USL este singura responsabilă atât pentru criza politică şi instituţională profundă, cât şi pentru prelungirea ei cu încă o lună, accelerând regresul economic", mai scrie Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că p nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în MO Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.