Mugur ISARESCU, guvernatorul BNR, intalnire cu Klaus IOHANNIS, pentru discutii despre criza FRANCULUI elvetian

0
4

Mugur Isarescuguvernatorul BNR, a fost invitat astazi la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, pe tema crizei francului elvetian. Acum cateva zile, presedintele Iohannis a avut o intalnire cu premierul Victor Ponta, intalnire axata pe aceasi problema, a romanilor care au credite in franci elvetieni, relateaza ziare.com

 

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 23 ianuarie, la Palatul Cotroceni, pe guvernatorul BNR, domnul Mugur Isarescu, in cadrul unei intalniri de lucru pe tema politicii monetare actuale", precizeaza un comunicat al Adiminstratiei Prezidentiale.


In documentul citat se arata ca cei doi au discutat despre situatia creata de aprecierea francului elvetian, cat si despre opiniile expertilor pe aceasta tema. Administratia Prezidentiala nu ofera mai multe detalii despre intalnirea dintre Klaus Iohannis si Mugur Isarescu.

Francul elvetian a crescut, vineri, de la 4,5152 lei/unitate la 4,5817 lei/unitate – un nou maxim istoric.

Cotatia este mai mare decat cea inregistrata de euro, care a scazut la 4,4935 lei/unitate, de la 4,5005 lei/unitate.

 

CITITI SI: Intalnire Klaus IOHANNIS – Victor PONTA, la Cotroceni, pentru o discutie despre criza FRANCULUI ELVETIAN


Iohannis a avut discutii si cu Ponta pe tema creditelor in franci
 

Anterior, marti, Klaus Iohannis s-a intalnit cu premierul Victor Ponta, cu care a discutat despre criza francului elvetian, care a pus in dificultate mii de romani cu credite in aceasta moneda.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit in cursul zilei de astazi, la Palatul Cotroceni, pe domnul prim-ministru Victor Ponta, in cadrul unei intalniri de lucru la care s-au discutat situatia economica in contextul crizei francului elvetian, precum si activitatea Executivului din aceasta perioada.

Pe agenda intalnirii s-au aflat si teme legate de situatia internationala actuala", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale de la acea data.

Criza declansata de francul elvetian a ajuns si in Parlament. Alesii au pe masa doua solutii: reesalonarea creditelor (electorata) si falimentul personal, insa Guvernul si BNR au cerut bancilor sa gaseasca individual solutii.

De asemenea, au existat voci care au cerut conversia creditelor in lei.

Pana in prezent, cinci banci au venit cu programe pentru ajutorarea clientilor cu credite in franci: OTP Bank, Piraeus, Volksbank, Raiffeisen si Millennium.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!