Nave militare rusesti traverseaza Canalul Manecii, monitorizate atent de Marea Britanie

0
7

Trei nave militare ruseși din Flota Nordului au intrat în Canalul Mânecii, îndreptându-se spre nord-estul Oceanului Atlantic, unde vor executa exerciţii militare antiaeriene şi antisubmarin, în apropierea coastelor britanice, transmite Sky News.

 

Autoritățile de la Londra au precizat că urmăresc deplasarea navelor rusești. „Putem confirma că trei vase rusești sunt monitorizate de nava noastră, HMS Argyll, prin Canalul Mânecii”, a comunicat Ministerul britanic al Apărării. Fregata Argyll are la bord și un elicopter.

 

Comandamentul Flotei de Nord a Rusiei a anunțat că navele sale se deplasează spre zona de nord-est a Oceanului Atlantic, pentru o nouă serie de exerciții. Agenţia rusă Interfax relatase că exerciţiile se vor desfăşura în Canalul Mânecii, dar informaţia a fost oficial dezmințită.

 

„Nu vom staționa nicio navă în Canalul Mânecii. Vasele noastre se deplasează prin Canal, dar exercițiile se vor desfășura mai târziu, în nordul Oceanului Atlantic”, a susținut căpitanul de rangul I (comandorul) Vadim Serga, reprezentantul Flotei de Nord a Rusiei.

 

Înainte să intre în Marea Mânecii, navele rusești executaseră manevre de luptă antiaeriană și împotriva vaselor inamice în Golful Biscaya. În paralel, elicoptere Ka-27, de la bordul navelor, au simulat operațiuni de salvare pe mare, scrie Reuters.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!