Negocierile de pace de la Minsk au fost amanate, in timp ce tensiunile cresc in estul Ucrainei

0
8

Programate initial pentru ziua de vineri dar amanate, negocierile de pace cu separatistii prorusi ar putea fi reluate sambata, considera Kievul. Situatia din estul separatist al Ucrainei s-a agravat in ultimele zile, cel putin 19 civili fiind ucisi in ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.

Fostul președinte ucrainean Leonid Kucima, care reprezintă Kievul la aceste negocieri, a declarat, potrivit Interfax-Ukraina, că este posibil ca la discuțiile de sâmbătă din capitala belarusă să fie semnat un nou armistițiu care să întărească memorandumul de pace semnat în septembrie.

Anterior acestui moment, reprezentantii separatistilor au declarat ca negocierile de vineri au fost anulate, motivand prin absenta partii ucrainene. Ulterior, insurgentii din Donetk si Luganks au publica un comunicat in care ameninta ca isi vor continua ofensiva in cazul in care negocierile esueaza.

Conflictul a facut 19 noi victime civile in regiunea Donetk, in ultimele 24 de ore. Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 5.000 de morti pana la acest moment.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!