Nicuşor Constantinescu cere instanţei să îi PRELUNGEASCA şederea în SUA până la 1 octombrie. Solicitarea va fi judecata in 23 iulie

0
6

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cere Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie. Solicitarea urmeaza să fie judecată de instanţă în 23 iulie, informeaza Mediafax.

Cererea a fost transmisă instanţei miercuri, prin fax, de către avocaţii lui Nicusor Constantinescu, iar joi, Tribunalul Bucureşti a stabilit că aceasta va fi luată în discuţie de un judecător de drepturi şi libertăţi în 23 iulie.

Într-un alt dosar, Curtea de Apel Bucureşti va judeca în 18 iulie contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul unei decizii a Tribunalului de ridicare a controlului judiciar impus preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, într-unul din dosarele în care este acuzat de fapte de corupţie.

 

CITITI SI: Instanţa respinge arestarea lui Nicuşor Constantinescu. Decizia este definitiva

 

În acest caz, Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 iunie, cererea DNA de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, iar judecarea cauzei a fost de mai multe ori amânată, după ce instanţa a solicitat ca actele medicale privind starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu să fie prezentate în original.

Pe de altă parte, în 15 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Capitalei, decizia fiind definitivă. Instanţa a respins astfel înlocuirea controlului judiciar, dispus iniţial în cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv. Judecătorii au mai stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie.

În aceste condiţii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu a rămas fără obiect.

După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.

Nicuşor Constantinescu era dat în urmărire internaţională, în urma unei hotărâri din 7 iulie a Tribunalului Bucureşti, care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.

Decizia a fost luată după ce Tribunalul Bucureşti dispusese, în 23 iunie, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, la cererea procurorilor DNA, care au solicitat înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă pentru că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!