Nicusor Dan cere demisia lui Oprea: Traseism, plagiat, minciună și parvenitism

0
7

Nicusor Dan, liderul USR, cere demisia lui Gabriel Oprea din Parlamentul Romaniei, criticand PSD, ALDE, PMP pentru votul dat in cazul solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale a acestuia.

 

"Cer demisia lui Gabriel Oprea din Parlament. Este singura soluție pentru a lăsa înfăptuirea Justiției în mâna celor cu atribuții legale, procurori și judecători, și singura modalitate de a mai salva ceva din credibilitatea unei instituții fundamentale a democrației – Parlamentul, compromisă de votul PSD, ALDE și PMP.

 

Demisia e singurul gest politic responsabil pe care domnul Oprea l-ar face într-o carieră publică rușinoasă marcată de traseism, plagiat, minciună și parvenitism," a transmis Nicusor Dan.

 

Liderul USR transmisese cu putin timp inainte de mitingul de ieri ca sustine protestul desfasurat in fata Parlamentului: "Sunt alaturi de protestul din aceasta seara impotriva blocarii accesului la justitie in cazul lui Gabriel Oprea. Va invit sa iesiti la protest, in Bucuresti si in celelalte orase. Nu voi participa la protest pentru a nu da nastere la speculatii de politizare a protestului. Invit membrii cu notorietate ai USB sa nu participe la protest, iar pe membrii USR care participa la protest in nume propriu sa nu afiseze insemnele USR."

 

Plenul Senatului a respins acum cateva zile cererea DNA de urmarire penala a senatorului Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".

 

DNA ceruse in prealabil aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, sub acuzatia de ucidere din culpa, dupa ce politistul Bogdan Gigina a murit in timp ce facea parte din escorta fostului vicepremier.

 

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și Ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială", se arata in comunicatul DNA.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!