Nicusor Dan: Gabriela Firea pregateste primul mare tun în Primăria Capitalei

0
6

Nicusor Dan, consilier USR in Primaria Generala a Bucurestiului, critica unele dintre cele mai recente actiuni ale Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, considerand ca acestea servesc interesul PSD.

 

Dan arata ca Firea intentioneaza sa adopte anumite hotarari care ii vor permite sa evite sistemul licitatiilor publice in privinta achizitiilor din sanatate si a altor servicii sociale: "Gabriela Firea pregăteşte primul mare tun în Primăria Capitalei! Firea vrea o “Normă proprie de simplificare” care să permită Primăriei să atribuie fără licitaţie publică orice sumă sub 900 000 de euro pentru achiziţiile în sănătate şi alte servicii sociale. 

Şi ce coincidenţă, azi în şedinţa de Consiliu General, ne propune suplimentarea bugetului spitalelor aflate în subordinea Primăriei cu 35 de milioane de euro, iar sub pretextul optimizării execuţiei, Firea îşi doreşte ca aprobarea bugetară pe această sumă să fie facută direct de primar, fără să mai treacă prin Consiliul General," arata liderul USR.
 

Nicusor Dan critica de asemenea incercarea Gabrielei Firea de a infiinta un nou ANL care ar urma sa construiasca locuinte in Bucuresti. Dan considera ca o astfel de institutie ar continua sa serveasca interesele politicienilor, ca si actualul ANL: "Gabriela Firea şi PSD vor să înfiinţeze azi, în şedinţa Consiliului General, un nou ANL care să construiască locuinţe doar în Bucureşti. Ne amintim cine a cumpărat case prin ANL, demnitarii, politicienii şi prietenii acestora. Şi asta în condiţiile în care nu există niciun recensământ al proprietăţilor publice din Bucureşti, case, apartamente, terenuri! Suntem de părere că acest patrimoniu existent trebuie valorificat, înainte de a crea o firmă de construcţii pe care să o conducă doamna Firea şi care să servească interesele PSD."

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!