Nicusor Dan: USR nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu PNL

0
7

Uniunea Salvati Romania (USR) nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu Partidul National Liberal (PNL), de la care asteapta in primul rand o reforma interna, a precizat, vineri, presedintele Uniunii, Nicusor Dan, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

"Doamna Alina Gorghiu, copresedinte PNL, a inceput sa ne faca oferte publice de colaborare, dorindu-si o sustinere comuna a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod usor neserios de a face politica dupa o serie lunga de atacuri politice impotriva USR si, pe de alta parte, o declaratie prematura in absenta unei vointe politice dovedite pentru reforma interna a PNL, pentru transparenta si buna guvernare in administratia locala sau centrala. Raspunsul meu este urmatorul: 1. USR nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu PNL. (…). 2. Sustinem un premier tehnocrat si un guvern care va prelua proiectele noastre in programul de guvernare. 3. Vom sustine masurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenta a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administratiei si la o crestere a respectului fata de lege, insa nu vom da un cec in alb niciunui Guvern. 4. PNL incearca sa se pozitioneze intr-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Asteptam, inainte de toate, reforma interna a PNL", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

 

El a argumentat ca "alianta pentru vechile partide inseamna negociere de functii si impartire a resurselor publice prin alocari bugetare discretionare catre clientela politica. "Nu suntem si nu vom fi parte a acestor trocuri", a adaugat liderul USR, citat de Hotnews.ro.

 

USR merita sa intre in Parlament, considera copresedintele PNL Alina Gorghiu, adaugand ca s-ar putea gasi o cale de comunicare astfel incat cele doua formatiuni sa sustina un viitor guvern condus de Dacian Ciolos.

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!