Noi achiziții la Ministerul Apărării: 173 de autocamioane pentru transportul trupelor

0
5

Ministerul Apararii a lansat o licitatie pentru achizitionarea a 173 de autocamioane de transport pentru trupe, iar valoarea estimata a contractului este de circa 131 de milioane de lei fara TVA, scrie HotNews.

 

Autocamioanele vor fi 6X6, trebuie sa transporte minim 24 de militari si sa functioneze pe motorina sau pe combustibil unic standard NATO de tip petrol turboreactor. Pe langa aceasta licitatie, MApN a mai lansat o procedura pentru a achizitiona si 20 de autocisterne pentru transportul combustibilului – valoarea estimata: 40 milioane de lei fara TVA.

 

Ministerul Apararii Nationale a scos la licitatie achizitia a 173 de Autocamioane de transport capacitate medie ACMD, semnaleaza site-ul resboiu.ro. Valoarea estimata fara TVA este de 131.307.000 lei. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 6 septembrie, iar criteriile de atribuire sunt prtetul ofertei (60%) si oferta tehnica (40%), mai scrie HotNews.

 

Decizia de a achizitiona un numar semnificativ de camioane noi pentru transportul trupelor a fost luata in urma accidentului de la inceputul lunii iulie cand un camion militar avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte s-a rasturnat intr-o prapastie in judetul Arges iar trei sodlati au murit. Primele informatii idnicau o problema la sistemul de franare. Accidentul a ridicat din nou problema dotarii precare, depasite fizic si moral a Armatei Romane, iar autoritatile din Guvern au dat garantii ca vor demara de urgenta proceduri pentru innoirea parcului auto al Armatei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!