Noi critici la adresa Charlie Hebdo: Iresponsabil si inconstient

0
8

Saptamanalul satiric “Charlie Hebdo” este “iresponsabil si inconstient”, considera regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Reactia vine dupa ce publicatia franceza a prezentat noi caricaturi cu profetul Mahomed in cel mai recent numar, potrivit Agerpres.

“Este un comportament condamnabil, iresponsabil și inconștient, principiile fundamentale ale libertății de exprimare fiind responsabilitatea și respectarea religiilor și nu ofensele deliberate”, a afirmat Abdullah al II-lea, potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Regal iordanian și preluat de AFP.

Suveranul a subliniat, totodată, necesitatea ca, “în acest moment, să se dea dovadă de înțelepciune, de spirit de dialog și deschidere, și să se acționeze într-un mod constructiv în numele respectului, compasiunii și al valorilor comune”.

Săptămânalul Charlie Hebdo, al cărui sediu a fost săptămâna trecută ținta unui atac soldat cu 12 morți, a publicat miercuri pe copertă o nouă caricatură cu profetul Mahomed, ceea ce a generat o serie de controverse și critici, în special în lumea islamică.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!