Noua depreciere a francului elvetian

0
4

Banca Națională a României a anunțat astăzi un curs scăzut pentru francul elvețian.  Acesta a scăzut cu 0,7%, la 4,2438 lei, marcând astfel a cincea ședință de depreciere dupa maximul istoric de 4,5817 lei înregistrat pe 15 ianuarie 2015.  În ceea ce privește dollarul, acesta a coborât cu 1,78 bani, la 3,9157 lei, iar euro cu 0,27 bani, la 4,4424 lei, informează Hotnews. Cursurile de schimb leu/dolar și leu/franc elvețian sunt calculate de BNR în funcție de paritatea leu/euro și cotațiile de schimb euro/dolar și euro/franc elvețian.


Scăderea de astăzi a francului elvețian fost determinată de deprecierea ușoara a monedei pe piețele externe în partea a doua a zilei de ieri, precum  și de întărirea ușoară a leului în raport cu euro. Cota francului elvețian a coborât cu 3,1 bani, de la 4,2748 lei la 4,2438 lei.

 

CITIȚI ȘI: Mugur ISARESCU, despre criza francului elvetian: Parlamentul sa mearga pe mai multe solutii INDIVIDUALE, nu catre una GENERALA
 

Vicepreședintele Elvieției, Jean-Pierre Danthine a declarat pe 27.01. 2015 că va dura o perioadă de timp până ce se vor echilibra piețele valutare, dar Banca Națională a Elveției nu urmărește doar rata de schimb a euro, ci și a dolarului. Renunțarea la pragul minim înseamnă o înăsprire a politicii monetare. Acceptăm asta, dar numai până la un punct. Suntem pregătiți fundamental să intervenim pe piața valutară, a declarat atunci Danthine.


Francul elvețian a înregistrat o creștere record pe 15 ianuarie 2015, de la 3,74 lei la 4,74 lei, în urma deciziei Băncii Naționale a Elveției de a renunța la plafonul minim de schimb valutar, considerând existența acestuia nejustificată.


CITIȚI ȘI: BNR, despre creditele in FRANCI ELVETIENI: E nevoie de solutii INDIVIDUALIZATE, care sa nu afecteze STABILITATEA sistemului financiar

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!