Noul ambasador american la Bucuresti, Hans Klemm, primit luni de presedintele Iohannis

0
7

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa-l primeasca, luni, pe noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Ceremonia de primire a lui Hans Klemm va avea loc incepand cu ora 18:00.

 

Anuntul a fost facut astazi de Administratia Prezidentiala, acesta fiind finalul procesului de delegare a unui reprezentant diplomatic american in Romania, dupa o perioada de timp cand Ambasada a fost condusa de un insarcinat de afaceri.

 

Hans Klemm, nominalizat pentru funcția de ambasador al SUA în România la 24 martie, a depus recent jurământul în fața lui John Kerry, secretarul de stat al SUA, într-o ceremonie desfășurată la Departamentul de Stat, în Washington, D.C.

 

Hans Klemm a fost audiat în Comisia de politică externă la 22 iulie, el aratand România este un "prieten" și un "partener" al Statelor Unite. Cu acel prilej, el s-a angajat să consolideze relațiile bilaterale și să susțină eforturile anticorupție.

 

Oficialul american a salutat "angajamentul ferm" al României pentru respectarea statului de drept și eforturile de a combate fenomenul corupției, menționând "campania hotărâtă" dusă în acest sens de autoritățile de la București. El a arătat că țara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru țările vecine.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!