Numele lui Dan Ioan Popescu, pe vitrina celul mai scump magazin de bijuterii din lume

0
11

Numele lui Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei in Guvernul Adrian Nastase, apare gravat pe vitrina celui mai scump magazin de bijuterii din lume, alaturi de numele unor somitati internationale, clienti ai House of Bijan, din Beverly Hills, scrie Hotnews.

DIP, cum a fost poreclit fostul ministru, este inventatorul "baietilor destepti din energie", il prezinta Hotnews, el fiind cel care a creat mecanismul contractelor de energie la preturi preferentiale.

Au beneficiat de aceste contracte pagubitoare pentru Hidroelectrica si stat, mai multe firme, printre care si cele ale lui Bogdan Buzaianu, al carui nume se afla gravat si el pe vitrina magazinului din Beverly Hills.

Fostul proprietar al magazinului sustinea, intr-un interviu pentru NY Times, ca pragul celor doua magazine ale sale din orasul celebritatilor a fost trecut de-a lungul timpului de 4 regi si 16 presedinti de state, care au lasat in urma nu mai putin de 150 de milioane de dolari.

Cine este Dan Ioan Popescu

Intre 2000 si 2004, Dan Ioan Popescu a fost ministru al Industriilor in guvernul social-democrat condus de Adrian Nastase.

In 2006, fostul procuror general Ilie Botos a cerut Comisiei de control al averilor din ICCJ cercetarea declaratiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu si ale sotiei sale, la sesizarea Centrului de Resurse Juridice. Comisia a stabilit atunci ca sotii Elena si Dan Ioan Popescu nu justifica legalitatea unor bunuri dobandite, in valoare de 4,6 milioane lei. In decembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a decis confiscare a sumei de aproximativ 890.000 lei de la fostul ministru si de la sotia acestuia.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!