O conferinta regionala INTERPOL va avea loc in Romania anul acesta

0
5

Guvernul României a aprobat desfășurarea la București a celei de-a 43-a Conferință Regională Europenă INTERPOL. Conferința va fi organizată de către Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.  Ea va avea loc în perioada 19-21 mai 2015, informează Hotnews.

 

Propunerea de organiza acest eveniment la București vine din partea conducerii INTERPOL ca o recunoaștere a contribuției Poliției Române la întărirea cooperării operative la nivel continental și la combaterea eficientă a criminalității transnaționale.

Pe lângî responsabilitățile organizatorice, autoritățile române vor trebui să se sigure că reprezentanții țărilor invitate și observatorii vor obține, fără dificultate viza de intrarea pe teritoriul Romaniei, precum și că vor beneficia de exceptarea de la taxele vamale a echipamentelor tehnice și științifice furnizate de organizație pentru desfășurarea conferinței.

 

 Astfel, este necesar ca România, stat gazdă, sa încheie un Acord privind imunitățile și privilegiile care vor fi acordate INTERPOL și delegaților străini participanți la cea de-a 43-a Conferință Regională Europenă.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!