O delegatie guvernamentala de la Chisinau merge la Moscova pentru a discuta recentele restrictii comerciale

0
5

O delegatie guvernamentala de la Chisinau va merge saptamana aceasta la Moscova pentru a discuta probleme legate de relatiile bilaterale, inclusiv recentele restrictii comerciale impuse Republicii Moldova de catre Federatia Rusa, a declarat ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, conform Agerpres.

Intr-un interviu acordat postului Europa Liberă, Natalia Gherman a subliniat că această deplasare dovedește faptul că Republica Moldova rămâne deschisă dialogului cu Rusia.

''Chiar dacă există un gest neprietenesc de încetare a exporturilor moldovenești pe piața Federației Ruse, considerăm că și acest element trebuie să fie discutat'', a afirmat ministrul de externe de la Chișinău.

Rusia a interzis la 21 iulie importul de fructe din Republica Moldova, invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse. Măsura vizează importul de mere, pere, gutui, cireșe, piersici, nectarine, prune în stare proaspătă. Anterior, la 2 iulie, în ziua în care parlamentul de la Chișinău ratifica Acordul de Asociere la UE, Rusia a impus restricții la importul de carne procesată din Republica Moldova.

Luni, purtătorul de cuvânt al Rosselhoznadzor, Aleksei Alekseenko, a sugerat că Moscova ar putea aplica restricții suplimentare la importurile de fructe din Republica Moldova.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!