Oameni de afaceri, la Guvern: Susţinem reducerea CAS, dar masura trebuie sa fie sustenabila pe termen lung

0
5

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), formata din oameni de afaceri, au declarat ca sustin reducerea CAS, dar ca masura trebuie sa fie sustenabila pe termen lung. Oamenii de afaceri au subliniat, ca solutie, imbunatatirea colectarii si eficientizarea alocarilor bugetare, conform Mediafax.

Ei au arătat că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale este o măsură foarte bună pentru mediul de afaceri, deoarece impozitarea muncii în România este ridicată comparativ cu media europeană şi cea din statele vecine.

"Credem că cele două lucruri esenţiale de avut în vedere ar fi, pe de-o parte, îmbunătăţirea colectării, unde e mult loc de mai bine, şi, pe de altă parte, fireşte, eficientizarea alocărilor bugetare. Considerăm că aceste două aspecte sunt cele care ar trebui să fie cheia, soluţia la această problemă. Important este ca măsura să fie fezabilă şi aplicabilă pe termen lung", au transmis reprezentanţii Coaliţiei, în întâlnirea organizată, marţi, la Guvern.

CITESTE SI: PMP îi cere preşedintelui Băsescu să retrimită Parlamentului legea de reducere a CAS. PDL nu sustine initiativa PMP

Ei au arătat totodată că mediul de afaceri a susţinut necesitatea stabilităţii fiscale şi că membrii Coaliţiei îşi manifestă astfel "dorinţa intensă" de a fi consultaţi eficient arunci când există intenţia din partea Guvernului de introducere a unor noi taxe sau de majorare a celor existente.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că nu va promulga legea de reducere a CAS până nu va fi convins că măsura este sustenabilă economic şi a precizat că aşteaptă de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge că nu va fi compensată cu introducerea de noi taxe.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!