Obama renunta la reformarea Agentiei Nationale de Securitate

0
8

Președintele american Barack Obama a renunțat recent la propunerea sa ce viza reformare controlului guvernamental asupra vieții private a cetățenilor americani. Astfel, verificare datelor culese Agenția Națională pentru Securitate (NSA) ar fi fost plasată sub control unei organizații non-guvernamentale. Acest lucru nu se va mai întâmpla, arată The Telegraph.

 

Administrația Obama a renunțat tacit la ideea reformării activității NSA-ului, după ce președintele american a declarat în urmă cu un an, în cadrul unui discurs, că guvernul va face schimbări în ceea ce privește intruziunea în viața privată a cetățenilor săi. Discursul venea în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden cu privire la sistemul de securitate american.

 

Edward Snowden, cel care a dezvăluit amploarea programului de supraveghere american, a declarat pentru un post de televiziune american că a fost "format ca spion" şi a lucrat "sub acoperire" în străinătate pentru CIA.

 

CITIȚI ȘI: VIDEO Barack OBAMA cere cresterea PRESIUNII FISCALE asupra celor mai BOGATI americani si cresterea salariului MINIM

 

Dezvăluirile sale, provenind din documente furate, au pus în dificutate administraţia americană şi au tensionat relaţiile cu ţările aliate furioase să descopere că Washingtonul înregistra chiar şi conversaţiile private ale unora dintre liderii lor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!