Obama si Putin au discutat telefonic despre tragedia aviatica din estul Ucrainei

0
5

Presedintele SUA, Barack Obama, a discutat telephonic cu omologul sau rus, Vladimir Putin, despre tragedia aviatica din estul Ucrainei. Un avion de linie al Malaesia Airlines s-a prabusit, joi, in estul Ucrainei, in apropierea granitei cu Rusia. Toti cei 295 de oameni aflati la bord sunt morti, conform Mediafax.

UPDATE 21.12: Presedintele Barack Obama a vorbit, cu cateva minute in urma, despre tragedia aviatica din Ucraina. "Prima noastra grija este daca au fost cetateni americani la bordul avionului", a spus Obama. "Este o tragedie si suntem alaturi de oamenii implicati in incident. Suntem dispusi sa ajutam autoritatile ucrainene in aceasta problema", a continuat liderul de la Casa Alba.

Discuţia telefonică a avut ca subiect principal noile sancţiuni impuse de Statele Unite Rusiei din cauza crizei ucrainene.

Însă cei doi lideri au discutat şi despre prăbuşirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei.

CITESTE SI: VIDEO ULTIMA ORA: UN AVION CU 295 DE PASAGERI S-A PRABUSIT LA GRANITA RUSO-UCRAINEANA. TOTI PASAGERII SUNT PRESUPUSI MORTI. BBC: AVIONUL AR FI FOST DOBORAT DE O RACHETA

Situatia este tensionata, in conditiile in care zona incidentului aviatic este disputata militar de autoritatile ucrainene si separatistii prorusi. Agentiile internationale de stiri transmit ca avionul ar fi fost doborat de o racheta, fara sa fie clar cine a lansat-o.

Este cel de-al doi-lea avion al companiei Malaesia Airlines care se prabuseste, in decurs de sase luni. Primul astfel de incident a avut loc in martie 2014, cand cursa de linie 370, de la Kuala Lumpur catre Beijing, a disparut. De atunci, avionul nu a fost gasit, in ciuda cautarilor concentrate in Oceanul Indian, la vest de Australia.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!