ONU cere o anchetă INTERNAŢIONALĂ COMPLETĂ şi TRANSPARENTĂ în privinţa avionului prăbuşit în estul Ucrainei

0
3

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut joi o "anchetă internaţională completă şi transparentă" în privinţa avionului de linie malaysian care s-a prăbuşit în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord. Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgenţă, vineri, la New York, începând cu ora 10.00 (17.00 ora României) în legătură cu avionul de linie malaysian care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, a anunţat joi preşedinţia Consiliului, deţinută de Rwanda. Reuniunea, care va fi publică, a fost cerută de Marea Britanie, au anunţat anterior diplomaţii Consiliului, relateaza Mediafax.

 

In cadrul unei scurte declaraţii de la sediul ONU din New York, el a exprimat "sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, precum şi poporului din Malaysia".

 

"Este clar că este necesară o anchetă internaţională completă şi transparentă", a afirmat el.

 

CITITI SISUA cer o INCETARE IMEDIATA a FOCULUI in estul UCRAINEI pentru a permite anchetarea prabusirii aeronavei Malaysia Airlines

 

Ban a declarat că este în contact cu Organizaţia internaţională a aviaţiei civile pentru a urmări evoluţia situaţiei în acest caz.

   

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, care a plecat din Amsterdam către Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi. Acesta a fost doborât de o rachetă sol-aer, dar originea acesteia rămâne în continuare nesigură, au anunţat oficiali americani.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!