ONU: Gruparea Stat Islamic manifesta un dispret monstruos fata de viata

0
6

Gruparea terorista Stat Islamic (SI) manifesta “un dispret monstrous fata de viata”, afirma Biroul Inaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), potrivit AFP, citata de Ziare.com.

"Un dispret monstruos fata de viata ii caracterizeaza pe membrii SI" in teritorii pe care le controleaza, a declarat purtatoarea de cuvant a OHCHR, Ravina Shamdasani.

OHCHR a semnalat ca trei avocati au fost ucisi in primele doua saptamani ale acestui an si ca alte femei au fost executate la Mosul si in alte regiuni dupa ce au fost judecate de un "tribunal islamic".

"Femeile care lucreaza, cele instruite si in special cele care au concurat pentru posturi in administratia publica par in mod special expuse", a subilinat oficialul.

"SI a creat in teritoriul sub controlul sau, in mod ilegal, asa-zisele 'tribunale islamice', care au aplicat pedepse crude si inumane barbatilor, femeilor si copiilor", a mai spus Ravina Shamdasani.

"Aceste persoane au fost condamnate pentru ca au incalcat interpretarile extremiste de catre SI ale legii islamice sau pentru pretinsa lipsa de loialitate", a adaugat ea.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!