Operatiune anti-terorista in Franta. Cinci persoane retinute

0
8

O operatiune antiteroriste a fost lansata in Franta, in orasul Lunel, din sudul tarii. Cinci persoane au fost arestate, fiind banuite ca ar avea legaturi cu organizatiile teroriste din Siria si Irak si ca ar fi implicate in misiuni de recrutare ale occidentalilor, pentru a se alatura organizatiilor jihadiste, relateaza ziare.com


Operatiunea politistilor francezi a fost programata, initial, pentru inceputul lunii ianuarie, insa a fost amanata, din cauza atentatelor teroriste din Paris, in urma carora 20 de persoane au murit, inclusiv cei trei atacatori jihadisti.
 

O persoana a fost ranita in timpul perchezitiilor de marti. Aceasta se afla in spatele unei usi, pe care politistii au fortat-o ca sa poata intra. Victima a fost preluata de o salvare.
 

Sase tineri locuitori ai acestui oras au murit in urma cu cateva luni, dupa ce au plecat in Siria si Irak pentru a se alatura Statului Islamic. De atunci, oraselul cu 27.000 de locuitori a fost supravegheat indeaproape de catre autoritatile din Franta.

 

CITITI SI: AUDIO Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly, declaratii pentru BFMTV: Actiunile lor au fost SINCRONIZATE. KOUACHI, finantat de imamul Anwar al Awlaki. COULIBALY, de STATUL ISLAMIC

 

Atentate teroriste in Paris


Franta a fost zguduita, la inceputul lunii ianuarie, de atentate teroriste care au socat intreaga lume. Primul atac terorist a fost comis asupra redactiei revistei satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morti, printre care patru caricaturisti.

Atacatori, fratii Kouachi, au fugit de la locul faptei si s-au baricadat intr-o tipografie, iar, in acelasi timp, un alt jihadist, Amedy Coulibaly, a luat mai multi ostatici intr-un magazin din Paris.

Trupele speciale franceze i-au impuscat pe cei trei jihadisti, iar alte 17 persoane au murit in timpul celor doua atentate. Ulterior, in Parus a avut loc cel mai mare mars de solidaritate impotriva terorismului din Europa, la care au participat circa 3,7 milioane de persoane.

In urmatoarea perioada, mai multi suspecti de terorism care planuiau atacuri au fost arestati in tari europene precum Belgia sau Spania.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!