Papa Francisc: Libertatea de exprimare nu indreptateste insultarea altor credinte

0
30

“A ucide in numele lui Dumnezeu este o aberatie”, a declarat joi Papa Francisc. Suveranul pontif a adaugat ca libertatea de exprimare nu indreptateste “insultarea” altor credinte, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Nu putem provoca, nu putem insulta credința celorlalți, nu o putem lua în derâdere”, a spus Suveranul Pontif, în avionul care l-a condus de la Colombo la Manila.

Libertatea de exprimare trebuie “să se exercite fără a jigni”, a mai afirmat Papa, care a fost întrebat, într-o conferință de presă, despre libertatea de exprimare a caricaturiștilor împotriva religiilor, după recentul atentat jihadist de la Paris contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți.

Charlie Hebdo a publicat caricaturi la adresa islamului, dar și împotriva creștinismului și a papilor.

Sunt atâția oameni care ponegresc celelalte religii, le iau în derâdere, bagatelizează religia celorlalți: aceștia sunt oameni care provoacă”, a argumentat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a condamnat totodată omorurile comise în numele religiei. “Nu se poate jigni, porni război ori ucide în numele propriei religii, în numele lui Dumnezeu!”, a evidențiat acesta.

Suveranul Pontif condamnase în repetate rânduri și în cei mai fermi termeni atentatele de săptămâna trecută de la Paris, care au ucis 17 persoane.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!