Parlamentul francez a adoptat, in noiembrie, o lege care interzice parasirea tarii de catre persoanele suspectate de terorism

0
7

Parlamentul Frantei a adoptat in luna noiembrie 2014 o lege care interzice parasirea tarii de catre persoanele despre care statul avea motive serioase sa creada ca in strainatate vor participa la activitati teroriste, potrivit Hotnews.

"Aceasta este o noua etapa in lupta impotriva terorismului", scria LeMonde in noiembrie referitor la noua lege.

Legea prevede retinerea actului de identitate sau pasaportul pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani. Decizia este luata in cazul in care "exista motive serioase" sa se creada ca persoana respectiva "planifica o calatorie in strainatate pentru a participa la activitati teroriste" sau "la un teatru de grupari teroriste".

Noua lege descurajeaza comportamentele ce sustin terorismul sau care incita la comiterea de acte teroriste. Legea permite si blocarea site-urilor care promoveaza terorismul.

Potrivit Légifrance, incitarea directa la acte de terorism sau a face, in mod public, apologia terorismului se pedepseste cu 5 ani de inchisoare si o amenda de 75.000 de euro.

Pedepasa creste si amenda ajunge la 100.000 de euro in cazul in care faptele au fost comise utilizand un serviciu de comunicatii disponibil online.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!