Parlamentul polonez respinge o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tusk

0
7

Parlamentul polonez a respins vineri, cu larga majoritate, o motiune de cenzura depusa de opozitia conservatoare impotriva guvernului liberal condus de Donald Tusk. Motiunea vine pe fondul scandalului de inregistrari neautorizate, conform agentiilor France Presse si DPA, citate de Agerpres.

În total, 236 de deputați s-au pronunțat împotriva acestei moțiuni ce s-a bucurat de sprijinul a altor 155 de parlamentari. Șaizeci de deputați s-au abținut. Moțiunea de cenzură a fost depusă de principalul partid de opoziție, Dreptate și Justiție (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski.

'Acest guvern este complet compromis și ridiculizat' de scandalul înregistrărilor, a declarat miercuri Jaroslaw Kaczynski, propunând ca în fruntea executivului să ajungă Piotr Glinski, un profesor de sociologie în vârstă de 60 de ani.

Guvernul de coaliție format de liberalii lui Donald Tusk și partidul țărănesc PSL, aflată sub presiune din cauza afacerii înregistrărilor ilegale, a preluat inițiativa și a solicitat, cu succes, la 25 iunie parlamentului să îi acorde din nou încrederea. El a obținut atunci sprijinul a 237 de deputați și dezaprobarea altor 203.

Tot astăzi, parlamentul de la Varșovia urma să se pronunțe asupra unei moțiuni de cenzură împotriva ministrului de interne Bartlomiej Sienkiewicz. Toate moțiunile de cenzură prezentate împotriva unor miniștri ai cabinetului Tusk, la putere din noiembrie 2011, au eșuat, notează sursa citata.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!