Parlamentul ungar permite folosirea armatei in criza migrantilor. Orban: Protejam Europa

0
6

Ungaria apeleaza la fortele neletale in criza refugiatilor, dupa ce Parlamentul de la Budapesta a aprobat o lege care autorizeaza Guvernul sa foloseasca armata in contextul fluxului de migranti.

 

Legea prevede uzul de arme cu gloante de cauciuc, dispozitive pirotehnice, grenade lacrimogene sau arme cu plasa, potrivit Reuters, citata de HotNews.

 

Legea a trecut in Parlament cu 152 de voturi pentru, 12 impotriva si 27 de abtineri, in conditiile in care radicalii de la Jobbik, care au cerut masuri mai dure de atat, au sprijinit la vot Fidesz-ul lui Viktor Orban.

 

Orban protejeaza “familia europeana”

 

Cel putin asa sustine premierul Viktor Orban cu privire la masurile aplicate de Budapesta in vederea combaterii fluxului masiv de imigranti. Liderul maghiar a cerut reformarea unor institutii europene.

"Ungaria este de o mie de ani un membru onorabil al marii familii europene si are o responsabilitate istorica si morala de a apara Europa. Cand Ungaria isi protejeaza frontierele, protejeaza familia europeana", a declarat Viktor Orban in Parlamentul de la Budapesta, potrivit Ziare.com.

 

"Ungaria lupta pe doua fronturi: isi protejeaza frontierele si lupta impotriva politicilor europene cu perspective scurte. Europa nu poate prelua problemele intregii lumi, nu putem oferi sustinere tuturor imigrantilor din ratiuni economice", a mai spus premierul maghiar.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!