Partidele,guvernul si 10 personalitati, in comisia pentru un nou proiect de tara

0
4

Cate doi reprezentanti de la fiecare partid parlamentar, un reprezentant al guvernului si zece personalitati vor participa la lucrarile unei noi comisii prezidentiale care va elabora un nou proiect de tara, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Cotroceniului, Madalina Dobrovolschi.

 

 

Comisia va fi condusa de consilierii prezidentiali Leonard Orban si Cosmin Marinescu. Cele zece personalitati vor participa la lucrarile comisiei in nume propriu, nu in numele institutiilor pe care le reprezinta, informeaza Hotnes.ro.

 

Comisia va elabora un raport pana la jumatatea anului 2017, iar raportul va fi pus in dezbatere publica.

 

Prima sedinta a Comisiei va avea loc in perioada imediat urmatoare si va fi prezidata de Klaus Iohannis, a precizat Madalina Dobrovolschi, care a adaugat ca, ulterior, vor fi stabilite reuniuni lunare.

 

"Dl presedinte Klaus Iohannis crede ca e necesar un proiect de tara care sa fie o viziune despre cum ar trebui sa arate Romania pe termen mediu, pe termen lung (…) Va fi un document politic, cu obiective, tinte clare care sa arate ce linii de modernizare trebuie sa urmeze Romania in perioada imediat urmatoare", a adaugat aceasta, vorbind despre "ce nivel de ambitii trebuie sa avem, care e locul si rolul nostru in UE".

 

Faptul ca din comisie fac parte si reprezentanti ai partidelor parlamentare ar trebui sa garanteze sustinere sa politica, a continuat Madalina Dobrovolschi.

 

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a mentionat, la intrebarile presei, ca dupa alegerile parlamentare din toamna acestui an "va exista o deschidere" pentru a primi in componenta Comisiei si eventuali noi reprezentanti ai unor partide care nu se afla in prezent in Parlament.

.  

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!