Partidul lui Vladimir Putin obţine 54,2%, dupa numararea a 90% din voturi

0
7

Partidul Rusia Unita al presedintelui Vladimir Putin a obtinut 54,2% din voturile exprimate, dupa numararea a 90% dintre voturi, anunta Reuters.

 

Potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne realizat de institutul de stat VTsIOM, Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, ar fi urmat sa obţina 44,5% din voturi la alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Rusia, anunta Reuters, preluat de Agerpres.

 

Pe locul al doilea s-a situat Partidul Liberal Democrat al Rusiei (LPDR, naţionalist) cu 15,3%, indică acelaşi sondaj. Partidele liberale de opoziţie, singurele care îl critică deschis pe preşedintele Vladimir Putin, nu au trecut pragul de 5% necesar. Unii candidaţi ar putea obţine totuşi mandate în votul din circumscripţii, conform Agerpres.

 


 
 
 

Peste 100 de milioane de ruşi au fost chemaţi duminică la urne pentru a alege deputaţii din noua Dumă de Stat.

 

Chiar dacă Rusia se confruntă cu o perioadă de recesiune economica pe fondul sancţiunilor occidentale, Kremlinul pare să nu fie îngrijorat de rezultate. Şi asta pentru că era clar că în noul Parlament aveau şanse să intre doar formaţiunile loiale Puterii, conform stiri.tvr.ro.

 

Pe locul patru se situează formaţiunea Rusia Dreaptă (extremă-stânga), 8,1% din voturi.

 

Alte formaţiuni nu depăşesc pragul de 5% necesar reprezentării în Parlament. Cu toate acestea, formaţiunea de opoziţie Partidul Uniunii Democrate (Iabloko, centru-stânga, social-liberal, proeuropean), creditată cu 3,5%, probabil va obţine dreptul de a primi finanţare din partea statului, conform Mediafax.
 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!