Partidul Miscarea Populara denunta AGENTIA DOMENIILOR STATULUI si pe Dan VOICULESCU la DNA

0
4

Secretarul general adjunct al PMP, Gelu Visan, a depus un denunt la DNA in numele partidului sau, prin care reclama situatia inregistrata in cazul unor terenuri luate in arenda de o firma controlata de Dan Voiculescu de la Agentia Domeniilor Statului. Scandalul in jurul acestei afaceri a izbucnit dupa ce mai multe detalii au fost dezvaluite de jurnalistul Robert Turcescu, relateaza Ziare.com


"Denuntul PMP este legat strict de faptul ca pe 29 mai 2013, cand s-a atribuit acest contract, procedurile nu au fost respectate. La data la care s-a facut atribuirea de teren, ADS nu avea voie sa faca asta", a spus Gelu Visan, la B1 TV.


In denuntul PMP se arata felul in care a fost schimbata legislatia pentru a acoperi ilegalitatea atribuirii de teren. "Pe 29 mai 2013 s-a facut atribuire. Pe 6 iunie s-a schimbat procedura. Au realizat tampenia pe care au facut-o si au incercat sa o modifice", a mai spus Gelu Visan.

 

CITITI SIDan VOICULESCU ARENDEAZA terenuri în GIURGIU, desi ele sunt subiectul unor PROCESE cu Agenția Domeniilor Statului (ADS)

 

Depunerea denuntului fusese anuntata luni, de catre Elena Udrea, presedintele PMP, dupa sedinta Comitetului Executiv National al partidului.


"Un subiect discutat astazi a fost plangerea penala pe care PMP o face ADS-ului si firmei controlate de domnul Voiculescu prin care aceasta firma, domnul Voiculescu a obtinut de la ADS, deci de la stat, 2.600 de hectare de teren arabil de cea mai buna calitate in conditiile in care nu avea acest drept legal", a spus Udrea.
 

Potrivit lui Robert Turcescu, o firma controlata de Dan Voiculescu, Agro Seed Muntenia SRL (fosta Agro Grivco), ar fi luat in 2013 in arenda 2.600 de hectare de teren de la ADS, pe raza localitatilor Gostinu si Baneasa din judetul Giurgiu, fara licitatie, prin incredintare directa de contract. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!