PDL convoaca CONVENTIA NATIONALA a partidului în 26 iulie pentru aprobarea FUZIUNEA cu PNL

0
9

BPN al PDL a hotărât, luni, convocarea Convenţiei Naţionale a partidului în 26 iulie, pentru a aproba fuziunea PDL-PNL, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, arătând că până la acea dată se va şti şi denumirea noului partid. Predoiu a mai spus că această decizie a BPN reprezintă "un mesaj politic clar, puternic, hotărât asupra faptului că procesul de fuziune al celor două partide continuă", relateaza Mediafax.

 

Cătălin Predoiu a arătat că pe 26 iulie liberalii vor avea un congres separat de cel al PDL, după care "se vor reuni într-o singură sală". "Şi colegii de la PNL au un astfel de congres, aşa cum cere legea, cele două congrese separate trebuie să aprobe documentele viitorului partid, după care se va trece la procedura juridică propriu-zisă. Nu e exclus să avem congresele în două săli separate, apoi ne vom reuni într-o singură sală", a explicat Cătălin Predoiu.

 

El a arătat că fuziunea se va face prin contopire şi că denumirea noului partid va fi discutată în structurile celor două partide. "Legea vorbeşte de contopire, ceea ce vorbiţi dumneavoastră, comasare, termenul corect este de contopire, o fuziune de paritate, aşa cum am spus, şi denumirea noului partid va fi discutată în structurile hotărâte de cele două partide pentru a decide acest lucru", a mai spus Predoiu.

 

CITITI SILudovic Orban (PNL): Congresul de fuziune, probabil pe 26 iulie. Sondajul PNL pentru prezidentiabil, gata in 7-10 zile

 

El a arătat că PDL continuă discuţiile "cu bună credinţă, cu disponibilitate şi respect faţă de parteneri pe tema numelui viitorului partid care va rezulta din fuziune".

 

"Continuăm discuţiile cu bună credinţă, cu disponibilitate şi cu respect faţă de noii parteneri şi în cadrul comisiei continuă aceste discuţii. Nu este exclus să decidem până la data acestui congres (numele noului partid – n.r.), nu vreau să mă pronunţ asupra acestui subiect, care trebuie să iasă cu o hotărâre preliminară din Comisia de negociere, apoi va fi supusă congresului. E firesc să se decidă în congrese, pentru că denumirea face parte din documentele de constituire statutare ale viitorului partid, ale noului partid şi atunci la data de 26 iulie cu certitudine vom şti şi care este denumirea noului partid", a precizat Predoiu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!