PDL-PNL se reunesc astazi pentru discutii privind unificarea celor doua partide

0
6

Conform unor informatii aparute pe surse, PDL si PNL vor dezbate, luni, criteriile dupa care se va realiza procesul de unificare la nivel local al organizatiilor democrat-liberale si liberale in noul PNL, dupa fuziunea celor doua formatiuni, relateaza ziare.com


Presedintele PDL Vasile Blaga, co-presedintePNL, a declarat anterior, pe 20 decembrie 2014, la finalul Colegiului Director al democrat-liberalilor, ca a convenit impreuna cu presedintele PNL, Alina Gorghiu, ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de unificare liberala sa se reuneasca intr-o sedinta in care urmeaza sa fie dezbatute criteriile dupa care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.
 

CITITI SI: Ce spune Vasile Blaga despre alegerea Alinei Gorghiu la sefia PNL

 

"Am discutat cu doamna presedinte Gorghiu convocarea pentru luni 5 ianuarie, ora 11:00, a Comisiei de unificare pentru a incepe stabilirea criteriilor dupa care sa se faca unificarea de jos in sus a celor doua partide. (…) Colegii mei au propus un set lung de criterii dupa care sa se faca acest proces de unificare. Le voi prezenta in Comisia de unificare liberala. (…) Cu totii am apreciat ca 2015 este un an decisiv pentru constructia si consolidarea noului PNL", a afirmat Vasile Blaga.


El a adaugat in acelasi context ca au fost discutate mai multe criterii de unificare liberala, dar acestea vor putea fi comunicate dupa ce vor fi acceptate de intreaga Comisie de unificare liberala,comisie paritara alcatuita din 6 membri de la fostul PNL si 6 de la fostul PDL. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!