Penitenciarul Rahova aproba eliberarea conditionata a lui Gh. Copos

0
7

Eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Copos a fost aprobată de către Comisia de la Penitenciarul Rahova. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 urmează să analizeze pe data de 11 februarie posibilitatea eliberării lui Copos, care a executat până în acest moment o treime din pedeapsă, informează Gândul.

 

Din moment ce Gheorghe Copos întrunește condiţiile de eliberare condiţionată, la nivelul Penitenciarului Rahova a avut loc o întrunire a unei comisii ce a analizat posibilitatea ca fostul acţionar majoritar al Rapidului să iasă din închisoare. În urma analizării documentelor, un judecător de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit că Gh. Copos poate fi eliberat condiţionat.

 

Raportul comisiei a fost trimis Judecătoriei Sectorului 5. Această instanţă va decide dacă Gh. Copos poate sau nu să fie eliberat. Hotârea va putea fi contestată indiferent de decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, sentinţa definitivă în acest caz urmând să fie dată de Tribunalul Bucureşti.

 

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe 25.08. 2014 pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

 

Potrivit autorităților, în perioada iulie-decembrie 2004, Copos, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza şi cu sprijinul lui Cristea şi Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!