PENTAGONUL ar putea oferi UCRAINEI informaţii despre RACHETELE separatiştilor

0
6

Militarii americani dezbat oportunitatea de a permite Ucrainei să profite de informaţii de care dispun, cu scopul de a-i permite să ţintească mai bine rachetele pe care le deţin separatiştii proruşi, au anunţat luni mai mulţi oficiali americani. Această opţiune rămâne, pentru moment, o opţiune de lucru, unii temându-se că Washingtonul ar putea să toarne gaz pe foc şi să provoace o escaladare a conflictului dintre Kiev şi separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova, conform Mediafax.

 

"Această opţiune face parte din discuţii", a anunţat un oficial din domeniul Apărării, care a solicitat protecţia anonimatului. "Este vorba despre cel mai bun mijloc de a-i ajuta pe ucraineni", a subliniat el, recunoscând că acest lucru prezintă anumite riscuri.

 

The New York Times (NYT) a dezvăluit că Pentagonul şi diverse servicii americane de informaţii studiază posibilitatea de a le furniza ucrainenilor informaţii mai precise şi în timp real care să le permită să atace baterii de rachete de tip sol-aer aflate în posesia rebelilor proruşi. Cu o astfel de baterie a fost distrus zborul MH17. Aceasta este totodată cauza pentru care Kievul nu-şi poate fructifica superioritatea aeriană, în contextul în care separatiştii nu deţin avioane.

 

CITITI SI: DOBORAREA avionului Malaysia Airlines in Ucraina ar putea fi asimilată unei CRIME DE RAZBOI – ONU. Cutiile negre CONFIRMA ipoteza tirului cu RACHETA – surse

 

Casa Albă nu a discutat încă această problemă, iar alt oficial de rang înalt de la Pentagon a insistat asupra riscurilor pe care acest scenariu le implică, putând să determine Rusia să se implice şi mai mult decât a făcut-o până acum în acest conflict.

 

"Nu putem furniza suficient echipament militar pentru a contracara influenţa Rusiei", a declarat oficialul de la Pentagon pentru AFP. "De asemenea, există riscul ca, cu cât noi furnizăm mai mult echipament ucrainenilor, cu atât ruşii să joace un rol" mai important în conflict.

 

Potrivit Statelor Unite, ruşii concentrează trupe şi material la frontiera cu Ucraina şi le furnizează rebelilor armament în mod continuu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!