Pentru senatorul Agrigoroaei (UNPR), un salariu decent pleaca de la 3.500 de euro: Cetatenii romani ar trebui sa constientizeze ca nu ma pot duce la intalniri in trening. Trebuie sa-mi schimb camasa in fiecare zi

0
6

Dupa ce senatoarea liberala Steliana Miron a afirmat ca banii de parlamentar nu-i ajung nici macar pentru coafor, un alt ales in Legislativ propune “salarii decente”. Potrivit senatorului UNPR Ionel Agrigoroaei, un salariu decent ar incepe de la minimum 3.500 de euro.

Senatorul a explicat pentru Gandul ca marea problema, din punctul sau de vedere, este existenta unor grupari infractionale in toate institutiile, inclusiv in Parlament. De altfel, aceasta ar fi si cauza pentru care increderea publica in institutii scade, Ionel Agrigoroaei propunand si o solutie: “salarii decente, de minimum 3.500 de euro”, dublate de pedepse cu inchisoarea de pana la 30 de ani pentru politicienii corupti.

De altfel, Agrigoroaei a fost coleg de partid cu Steliana Miron – amandoi fiind alesi pe listele PPDD.

"Eu am avut permanent incredere in toate institutiile statului si am in continuare. Dar 5%, 3%, 10% din cei care fac parte din gruparile infractionale din institutiile statului, e valabil pentru orice institutie, compromite rolul, compromite eficienta, credibilitatea tarii noastre si afecteaza foarte mult cetatenii nostri prin acest fapt”, a declarat Agrigoroaei pentru Gandul.

Senatorul sustine ca ”acele retele, grupuri infractionale care sunt instalate in toate structurile statului, incepand de la Parlament, acele persoane, urmarind interese personale si coordonand retele infractionale pe evaziune fiscala, pe a influenta legile pentru anumite grupuri de interese, pentru a sustine anumite grupuri infractionale din lumea interlopa, pentru a fura statul, pentru a fura cetateanul roman, alea sunt probleme serioase de siguranta nationala. Chiar daca sunt rezultate notabile in ultimii ani, totusi sunt probleme foarte grave, se acutizeaza si mai mult lupta intre aceste grupuri infractionale, a interlopilor si a institutiilor statului, fac referire la oamenii corecti", a mai spus el.

In opinia senatorului, indemnizatia mica duce si la neincrederea in institutia Parlamentului asta pentru ca, sustine senatorul UNPR, un ales nu se poate prezenta in haine ponosite in fata partenerilor.

Intrebat ce salariu crede ca ar trebui sa aiba un parlamentar, Ionel Agrigoroaei a punctat suma de minimum 3.500 de euro, dar cu majorarea pedepsei cu inchisoarea pentru politicienii corupti si confiscarea averii.

Chiar daca pe multi i-as deranja, o mie de euro, eu, personal, stiu ca trebuie sa vin in costume si sa-mi schimb in fiecare zi si camasile si absolut tot pentru ca am intalniri cu delegatii din strainatate, am intalniri la cel mai inalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul roman, cetatenii mei, ar trebui sa constientizeze ca eu nu ma pot duce in haine de santier sau in trening”, a mai spus Ionel Agrigoroaei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!