Perchezitii DNA la Ministerul Finantelor, intr-o cauza ce priveste activitatea Loteriei

0
8

Directia Nationala Anticoruptie desfasoara perchezitii la Ministerul de Finante, intr-o cauza ce priveste activitatea Loteriei Romane. In replica, reprezentantii MFP sustin ca nu e vorba despre perchezitii si vorbesc despre o simpla cerere de documente.

 

Procurorii au dispus perchezitii la Ministerul Finantelor Publice avand in vedere un document al Corpului de Control al ministerului cu privire la activitatea Loteriei Romane, transmite Digi 24.

 

In cauza ar fi vorba despre un raport privind activitatea Loteriei, document pe care procurorii l-au solicitat MFP dar care nu a ajuns la DNA, sustin surse judiciare citate de Hot News.

 

De altfel, la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie este desfasurata o ancheta de mai bine de un an cu privire la modul in care Loteria Romana a incheiat contracte.

 

In replica, Ministerul Finantelor Publice sustine ca actiunea DNA nu vizeaza perchezitii, “ci a solicitat unele documente referitoare la verificarile efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Romana. Solicitarea a fost facuta in data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise. Precizam ca solicitarea de documente de catre DNA este o practica obisnuita si subliniem ca Ministerul Finantelor Publice pune la dispozitia DNA toate documentele solicitate”, transmite MFP intr-un comunicat citat de Agerpres.

 

In Octombrie 2014, DNA anunta ca face acte de urmarire penala cu privire la contractele incheiate de Loteria Romana. Procurorii au dispus la acel moment realizarea unui raport de constatare tehnico-stiintifica pentru evaluarea prejudiciului, explica DNA la acel moment.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!