Peste jumatate dintre germani percep Islamul drept o amenintare, arata un sondaj realizat inaintea atentatului din Franta

0
4

Mai mult de jumatate dintre germani percep Islamul drept o amenintare, in timp ce 61% dintre cetatenii tarii cred ca aceasta religie nu este compatibila cu lumea occidentala, arata datele unui sondaj publicat joi si citat de AFP, potrivit Hotnews.

Studiul, publicat de saptamanalul Die Zeit, a fost realizat de fundatia germana Bertelsmann in noiembrie, deci nu ia in calcul efectele atentatului impotriva sediului revistei franceze Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 persoane.

Potrivit acestui sondaj, care arata ca majoritatea persoanelor intervievate se considera tolerante, 40% dintre persoanele intervievate se considera "straini in propria lor tara".

24% dintre respondenti doresc interzicerea imigratiei musulmane in Gemania, tara cu peste 81 de milioane de locuitori, dintre care patru milioane sunt musulmani, cei mai multi turci sau de origine turca.

Aceasta ostilitate fata de islam pare larg raspandita, mergand de la mediile conservatoare pana la cele de stanga, asa cum o arata manifestatiile care au loc din octombrie in (est), la chemarea miscarii anti-islam Pegida si care reuneste neonazisti, militanti de extrema dreapta dar in special cetateni obisnuiti.

Aceasta islamofobie este comparabila cu antisemitismul care era larg raspandit in secolul XIX, subliniaza Fundatia Bertelsmann, care reaminteste ca, in 2012, 52% dintre germani considerau islamul incompatibil cu Occidentul (fata de 61% in 2015).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 937 de persoane care nu sunt de religie musulmana.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!