PICCJ redeschide dosarul in care Traian Basescu este judecat pentru restituirea unor imobile in perioada in care era primar al Bucurestiului

0
7

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este judecat intr-un dosar legat de restituirea unor imobile, in perioada in care era primar al Bucurestiului. PICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale in 2010 cand Basescu era presedinte al Romaniei, dar urmarirea penala a fost redeschisa in 27 aprilie 2015, relateaza Agerpres


Instanta a admis, in 27 aprilie, cererea Parchetului General, a constatat legalitatea si temeinicia ordonantei din 30 martie 2015 a PICCJ si a confirmat redeschiderea urmaririi penale sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. 

Dosarul este format in urma plangerii Ioanei Preda care il acuza pe Basescu de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, pentru ca, in calitate de primar al Capitalei, in 2003, ar fi emis nefondat trei dispozitii de restituire in natura a unor imobile. 
 

Cauza a fost initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, insa a fost preluata de PICCJ, care in 2010 a dispus neinceperea urmaririi penale. 
 

PICCJ a cerut confirmarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul privind rapirea jurnalistilor in Irak, in care este vizat Traian Basescu, la plangerea lui Corneliu Vadim Tudor. In acest caz, Judecatoria Sectorului 5 are termen de judecata in 13 mai.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!