Pivniceru: Am aşteptări de maximă normalitate în relaţia cu Traian Băsescu

0
6

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat vineri, 24 august, răspunzând unei întrebări, că are aşteptări de "maximă normalitate" în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu. Mona Pivniceru preia, vineri dimineaţă, atribuţiile de ministru al Justiţiei, relateaza Mediafax.

 

Întrebată, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, dacă s-a gândit la un înlocuitor al Codruţei Kovesi la Ministerul Public, Mona Pivniceru a spus că Ministerul Justiţiei nu se rezumă doar la numirea procurorului general, ci sunt multe alte probleme importante.

Ministrul Justiţiei a mai spus, răspunzând unei întrebări, că are aşteptări de "maximă normalitate" în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu.

 

Mona Pivniceru a depus joi, 23 august, juramantul de investitura in functia de ministru al Justitiei, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui interimar, Crin Antonescu, şi a membrilor Guvernului prezenţia la eveniment.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, joi, decretele privind eliberarea din funcţia de judecător prin demisie a Monei Pivniceru şi numirea acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în aceeaşi zi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Kovesi: Astept ca ministrul Justitiei sa garanteze independenta si stabilitatea procurorilor

  Premierul Victor Ponta declara că sunt multe probleme de rezolvat la Ministerul Justiţiei, printre care bugetul ministerului pe anul viitor, intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, obligaţiile asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, spunea, joi, că are foarte multe aşteptări de la noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, aceleaşi aşteptări pe care le-a avut de la toţi miniştrii de Justiţie.

"În primul rând, aştept să garanteze independenţa procurorilor şi stabilitatea lor în funcţie, în al doilea rând, o aşteptare, nu numai a mea, dar şi a colegilor mei, este ca statutul magistraţilor să nu fie modificat", a spus Kovesi.

 

Ea a adăugat că aşteaptă, nu în ultimul rând, rezolvarea problemelor Ministerului Public, de la resursa umană, la resursele materiale.

Legat de rectificarea bugetară, procurorul general a spus că a înaintat deja documentele pentru suplimentarea bugetului instituţiei pe care o conduce şi nu consideră că această problemă ţine de noul ministru al Justiţiei.

  Kovesi a mai spus că se vor purta discuţii în lunile august şi septembrie privind bugetul pe anul viitor al Ministerului Public, care va intra însă în sarcina viitorului procuror general, întrucât mandatul ei expiră pe 1 octombrie.