Plângere penală împotriva lui Ponta pentru plagiat, depusă de Adrian Papahagi si Mihail Neamtu

0
9

Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru, lideri ai formaţiunii Noua Republică, anunţă că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat, transmite Mediafax.

 

"Astăzi, 23 August 2012, domnii Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel. Plângerea a fost înregistrată cu nr. 15488 / 23.08.2012. În urma numeroaselor aspecte semnalate în presă, autorii plângerii penale solicită Parchetului să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Sursa precizează că fapta de plagiat se referă la lucrarea "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010.

 

"Această carte, pentru care domnul Ponta Victor Viorel şi-a însuşit atât drepturi morale cât şi patrimoniale, conţine 113 pagini copiate prin metoda copy-paste din operele altor patru autori. În acelaşi timp, aceste pagini apar plagiate şi în teza de doctorat a actualului Prim-Ministru al României, ceea ce arată fără dubiu că autorul acestui plagiat este chiar domnul Ponta. Perseverentă în demersul său de înnoire şi asanare a clasei politice româneşti, Noua Republică îşi înnoieşte cu acest prilej cererea ca domnul Ponta să demisioneze din funcţia de Prim-Ministru. Prezenţa domniei sale în această funcţie de mare responsabilitate este în continuare o palmă pe obrazul cetăţenilor României care iubesc munca şi detestă impostura! Cerem membrilor de bună-credinţă ai USL să se delimiteze de persoanele care nu înţeleg că funcţiile de responsabilitate publică trebuie să fie ocupate doar de oameni integri", se mai arată în comunicat.

 

Reactia lui Ponta: Oamenii au intrat in politica si vor sa se afirme

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că înţelege că plângerea penală pentru plagiat depusă împotriva sa la Parchetul instanţei supreme este făcută de oameni care au intrat în politică şi vor să se afirme, precizând că şi el ar face la fel în locul lor, transmite Mediafax.

"Oamenii, înţeleg că au intrat în politică şi vor să se afirme. Şi eu aş face la fel în locul lor", a spus premierul Victor Ponta, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a participat la şedinţa Plenului.