PMP ii face plangere penala lui Tariceanu

0
24

Partidul Miscarea Populara (PMP) a depus o plangere penala pe numele lui Calin Popescu Tariceanu. Presedintele Senatului este acuzat de abuz in serviciu in cazul votului dat pe cererile DNA de retinere si arestare a senatorului Dan Sova.

Dincolo de faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a respectat art.76 (2) din Constitutie (articolul spune ca “legile organice si hotararile privind regulamentele Camerelor se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”) privind cvorumul necesar in cazul Hotararilor Senatului referitoare la ridicarea imunitatii senatorilor, Calin Popescu Tariceanu nu a cerut conducerii Senatului sa publice in Monitorul Oficial Hotararea prin care a considerat ca nu se poate ridica imunitatea senatului Dan Sova”, transmite PMP, potrivit Evenimentul Zilei.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si a constatat un conflict de natura constitutionala intre autoritati, in cazul Dan Sova. CCR a admis sesizarea CSM pentru ca Senatul nu a redactat si publicat hotararea care atesta rezultatul votului in cazul Sova. Ca urmare a deciziei CCR, Senatul are obligatia de a redacta si de a comunica hotararea si de a o publica in Monitorul Oficial.

PMP il acuza pe Tariceanu ca a incalcat Legea Fundamentala in stat.

Romania nu-si poate permite un presedinte de Senat care incalca Constitutia, lucru constatat de Curtea Constitutionala. Singura iesire, cat de cat onorabila din aceasta situatie, o reprezinta demisia imediata a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu”, mai precizeaza PMP.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!