PNL cere respingerea legii traseistilor

0
5

Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, a declarat ca partidul sau intentioneaza sa ceara PSD-ului sa accepte in termen de 15 zile o lege de respingerea a ordonantei traseimului. In conditiile acceptarii ei, edilii care au trecut de la un partid la altul din motive electorale isi vor pierde mandatele. “Vom vedea dacă PSD a inteles ceva din acesta decizie a Curtii Constitutionale” a mai adaugat Gorghiu, conform Romaniei Libere. 

 

PNL dorește garantarea securității cetățenilor români. Suntem convinsi că putem oferi garanți constituționale în mod egal pentru toate drepturile fundamentale. În Cameră Deputaților această lege a trecut tacit. Avem toată disponibilitatea să ne așezăm la dialog cu toți cei care sunt implicați în acest proces de elaborare a unor legi constituționale pentru securitatea tuturor cetățenilor români” a spus Alina Gorghiu, co-presedinte al Partidului National Liberal. 

 

CITITI SI: CCR, motivarea deciziei de NECONSTITUTIONALITATE a OUG care a permis MIGRATIA alesilor locali: Scopul OUG era constituirea unei noi MAJORITATI POLITICE

 

16 februarie este ultima zi de finalizare a legii de respingere. Îi invităm pe toți să voteze alături de noi această lege” a mai precizat ea.

 

Conform unei analize realizate de Expert Forum, ca urmare a Ordonantei 55/2014 care a permis timp de 45 de zile alesilor locali sa isi schimbe formatiunea politica fara sa isi piarda functia, 540 de primari – 17% dintre primarii din Romania – si-au schimbat partidul. PSD a castigat cel mai mult de pe urma ordonantei, pierzand doar 3 primari si castigand 404. Judetele cele mai afectate de traseism sunt Giurgiu (73% dintre primari au tradat), Neamt, Buzau si Dolj.


Din  cei 1.338 de consilieri judeteni au migrat catre alte patide 171 – respectiv 12,8%, iar din 40.000 de consilieri locali, si-au schimbat partidul  4.378 – respectiv 10,9%.
 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!