PNL depune un proiect de lege pentru anularea lucrarilor de doctorat declarate plagiat

0
8

Senatorul liberal Puiu Hașotti a anunțat că mai mulți membri PNL vor depune luni un proiect de lege prin care se prevede anularea de drept și imediată a lucrărilor de doctorat declarate plagiat.

Proiectul va completa reglementările actuale în materie de retragere a titlului de doctor în științe.

"Vreau să vă informez că, luni, voi depune împreună cu alţi colegi, şi la iniţiativa senatorului Todiraşcu, o iniţiativă legislativă referitoare la plagiat care să aibă un articol nou şi să sune în felul următor: lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate sunt nule de drept. Este o scăpare pe care actuala lege o are şi cred că e binevenită această completare", a declarat Hașotti, citat de Mediafax.

România a cunoscut în utlimii ani mai multe scandaluri de plagiat care au vizat oamei importanți în stat, începând cu cel al premierului Victor Ponta, dezvăluit în 2012 de către revista științifică Nature, și până la lucrarea vicepremierului Gabriel Oprea și la tezele coordonate de cel din urmă.

Ambele lucrări au fost spălate de verdictul de non-plagiat pus în grabă de Consiliul Național de Etică, un organims politic aflat în subordinea Ministerului Educației.

CITIȚI ȘI: Seful Comisiei de Etica a UB are dovada ca teza lui Oprea e un plagiat

Seful Comisiei de Etica a UB: Plagiatul lui Ponta a produs pagube de imagine URIASE pentru universitatile romanesti

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!