PNL, reactie la declaratiile lui Tariceanu. Gorghiu: E un demers al frontului anti-justitie Tariceanu, Ponta, PSD. Predoiu: Tariceanu a ramas acelasi bun prieten al infractorilor politici

0
6

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL si Catalin Predoiu au reactionat la declaratiile presedintelui Senatului prin care acesta ii cerea lui Klaus Iohannis, presedintele Romaniei,  demiterea Laurei Codruta Kovesi si a Liviei Stanciu, sefele DNA si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cei doi l-au acuzat pe Tariceanu ca "pastoreste" impreuna cu Victor Ponta si PSD "frontul anti-justitie" si i-au explicat ca Senatul nu are niciun rol in judecarea deciziilor instantelor, relateaza Hotnews.

 

Alina Gorghiu: Senatul nu se pronunta asupra deciziilor instantelor


Alina Gorghiu atrage atentia ca Senatul "face legi si NU se pronunta, conform Constitutiei, asupra deciziilor instantelor", in conditiile in care acest rol "revine exclusiv CSM si instantelor competente".

"Daca e cineva vinovat de vreo eroare judiciara, trebuie sa plateasca, dar vinovatia sa nu o stabilesc parlamentarii", scrie Alina Gorghiu, pe contul ei de Facebook, reamintind ca Tariceanu "obstructioneaza de doua luni Constitutia in cazul Sova".

"E lesne de observat, insa, ca spiritul justitiar al dlui Tariceanu functioneaza extrem de selectiv. Seful Senatului exploateaza politicianist cazul pe care il invoca, pentru a justifica ofensiva Puterii asupra legilor penale si a institutiilor anticoruptie. Acesta nu este un demers al Parlamentului, ci al frontului anti-justitie pe care il pastoreste domnul Tariceanu, impreuna cu Victor Ponta si PSD, iar PNL nu va gira niciodata actiunile prin care acestia incearca sa se opuna justitiei", spune Alina Gorghiu.

 

Predoiu: Tariceanu este un servitor al mafiei

Catalin Predoiu ii cere lui Tariceanu sa demisioneze, acuzandu-l ca este un "servitor al mafiei".
 

"Domnul Tariceanu este consecvent si a ramas acelasi bun prieten al infractorilor politicieni ca si atunci cand, de exemplu:
a) il apara public si se plimba de mana cu dl. Remes cand acesta lua spaga caltabosi si masini de teren;
b) incerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu, condamnat ulterior si el pentru coruptie;
c) cerea, cu incalcarea legii, sa fie informat de Procurorul general atunci cand membrii Guvernului erau anchetati pentru fapte de coruptie in faza secreta a cercetarilor preliminare (conform vechiului Cod de procedura penala);
d) sustinea, alaturi de Ponta si PSD, modificarea Codului penal si Codului de procedura penala astfel incat jurnalistii care publicau date din dosare sa fie pedepsiti cu inchisoarea, iar mijloacele de supraveghere secreta (de ex. inregistrarea convorbirilor telefonice) sa fie folosite doar cu instiintarea prealabila a politicienilor suspectati de coruptie;
e) certa ambasadorii UE si SUA pentru ca acestia sustineau lupta anticoruptie si respectarea statului de drept in Romania;
f) a refuzat sa trimita spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventiva a inculpatului Sova Dan
", enumera Predoiu, tot pe Facebook.

 

CITITI SI: Calin Popescu Tariceanu, ii cere presedintelui Iohannis sa le DEMITA pe sefa DNA, Laura Kovesi, si presedintele ICCJ, Livia Stanciu si sa sustina SCOATEREA ARESTULUI PREVENTIV din Codul Penal

 

In opinia acestuia, "comportamentul domnului Tariceanu nu are nicio legatura cu functia si atributiile unui presedinte al Senatului Romaniei, ci cu atributiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD".

Domnul Tariceanu nu mai reprezinta romanii, ci este agentul activ al PSD si al lui Ponta in lupta acestora cu anticoruptia, statul de drept si legile Romaniei. Domnule Tariceanu, numai CSM are atributii de inspectie judiciara. Cer demisia imediata a lui Tariceanu. Azi am fost aproape de o catastrofa prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tariceanu continua sa impinga Romania spre buza prapastiei. Sa plece si sa ne lase in pace. Romanii nu il platesc sa slujeasca mafia", incheie Predoiu.

 

Tariceanu: Iohannis sa le demita pe Kovesi si Stanciu


Presedintele Senatului cere demisia procurorului sef al DNA, Laura Kovesi, si pe presedintele Inalte Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Intr-o scrisoare deschisa, Calin Popescu Tariceanu ii cere lui Klaus Iohannis sa le inlature “prin demitere ori demisie” pe sefele DNA si ICCJ. Presedintele Senatului isi bazeaza apelul pe un caz in care el acuza DNA ca ar fi arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca, in urma unui “denunt calomnios” al Liviei Stanciu.
 

Tariceanu i-a mai cerut lui Iohannis sa solicite CSM inceperea unei anchete disciplinare la adresa lui Kovesi si Stanciu. DNA a cerut Senatului toate documentele legate de cazul Dan Sova, astazi expirand termenul fixat de DNA.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!