Politica fiscala a guvernului Ponta provoaca ingrijorari la Bruxelles. Vicepresedintele Comisiei Europene subliniaza necesitatea consecventei in agenda fiscala a Executivului

0
7

Noul Cod Fiscal si planurile privind reducerea TVA provoaca ingrijorari la Bruxelles. Intr-un interviu pentru HotNews, vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Valdis Dombrovskis, a manifestat retinerile Executivului comunitar fata de initiativele fiscale ale guvernului Ponta.

Atat noul Cod Fiscal, cat si planurile privind reducerea TVA vor avea efecte fiscale negative considerabile, sustine oficialul european.

Declaratiile vicepresedintelui CE vin in contextul in care Guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, scaderea TVA la toate alimentele de la 24% la 9% din 1 iunie 2015 si a propus un nou Cod Fiscal care prevede reducerea TVA standard de la 24% la 20% din 1 ianuarie 2016.

Performanta economica este legata si de stabilitatea financiara. Asadar este important ca stabilitatea financiara si sustenabilitatea finantelor publice sa fie pastrate. Aceasta este ingrijorarea noastra principala”, a spus Valdis Dombrovskis, aratand ca au avut loc discutii preliminare cu Parlamentul si Guvernul, inclusiv cu premierul Ponta.

Totusi, a aratat oficialul european, la Bruxelles exista ingrijorari fata de politica fiscala a Bucurestiului.

In ce priveste acordul Romaniei cu FMI si CE, Dombrovskis sustine ca este necesar ca acordul sa fie incheiat “cu succes”, si nu doar “lasat sa expire”. Potrivit oficialului, “finalizarea cu succes a programului va oferi reasigurari in plus pentru pietele financiare, care sa imbunatateasca serviciul datoriei publice a Romaniei.

Vicele Comisiei Europene a scos in evidenta importanta consecventei in aplicarea reformelor structurale si in eforturile fiscale.

CITESTE SI:

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!