Ponta, despre vestea ca dosarul sau e aproape de final: E cea mai buna veste pentru mine

0
12

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat marți, după anunțul făcut de procurorul sef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că se bucură de faptul că dosarul în care este anchetat este aproape de final și a precizat că își dorește cât mai repede o soluție, pentru a se concentra pe mandatul săi.

"Este cea mai bună veste pentru mine, că de-aia m-am dus, am dat declaraţii, am făcut expertiză. Am cerut special disjungerea tocmai ca să decidă mai repede cu mine. Dacă mă scoate de sub urmărire penală, dacă mă trimite în judecată, important este că doresc cât mai repede să finalizez acest lucru. (…) Tot aud cu penalul, deci chiar mă bucur de ceea ce a zis procurorul şef", a declarat Ponta, citat de B1 Tv.

 

"Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. Știu doar că este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe. În momentul în care se va da o soluție, o să vă anunțăm", a spus Kovesi, citată de Agerpres.

 

Victor Ponta este cercetat de DNA în dosarul "Rovinari-Turceni" pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

 

Pe 3 septembrie, Victor Ponta s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiat, iar la ieșire a declarat că a cerut adisjungerea, explicând că dorește ca situația sa să se rezolve mai repede.

 

Dosarul are legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică în cele două cabinete de avocatură deținute de Ponta și Șova.

 

Potrivit DNA, în cazul lui Victor Ponta prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală se ridică la suma de peste 51.300 lei, iar pentru recuperarea acestei sume a fost pus sechestru pe un apartament al premierului.

 

Procurorii susțin că acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA 'Șova și Asociații', reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel'.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!