Ponta: Dragnea duce o politică populistă latino-americană care ne va duce la dezastru

0
7

Victor Ponta a afirmat, la Realitatea TV, că Liviu Dragnea a transformat PSD într-un partid de tip latino-american, implementând politici care pot duce România la dezastru.

 

 

Întrebat despre orientarea partidului pe care intenţionează să-l înfiinţeze, Victor Ponta a spus că el este şi va rămâne un om de centru-stânga. ”Eu cred că PSD, sub conducerea lui Dragnea, a devenit un partid politic latino-american (…) Eu vorbesc de un model în care te duci doar la o categorie socială şi îi jecmăneşti pe ceilalţi. Nu, domnule, eu vreau să-i ridic pe ceilalţi, nu să rămână săraci ca cei din Teleorman, ca să mă voteze pe mine. Nu, eu vreau să fie bogaţi”, a spus Ponta la Realitatea TV, conform News.ro.

 

El a precizat că viitorul său partid nu va vota în Parlament împotriva tuturor măsurilor iniţiate de către guvernul Tudose, întrucât nu se va afla în opoziţie faţă de PSD, cât faţă de Liviu Dragnea. ”Nu este o opoziţie la PSD, este o opoziţie la Liviu Dragnea care duce o politică populistă latino-americană care va duce la un dezastru într-un număr scurt de ani”, a spus fostul premier.

 

Acesta a invocat şi pericolul ca România să ajungă într-o situaţie similară ca Grecia, unde majorările de pensii şi salarii s-au făcut fără o evalure a meritelor fiecărei categorii sociale. De asemenea, Ponta s-a arătat îngrijorat şi de costurile pe care le presupun achiziţiile de tehnică militară anunţate recent.

 

Ori Dragnea vrea să le tragă ţeapă la toţi, ori Dragnea le plăteşte, dar de unde le plătim? Problema mea pentru 2018-2020 este dacă lucrurile bune care au făcut economia să meargă pot fi ţinute”, a afirmat Victor Ponta.

 

Chestionat care ar fi social-democraţii care ar putea să i se alăture în noul partid, Ponta a spus: ”Eu nu vreau să sparg PSD-ul, eu nu vreau să iau pe nimeni din PSD dar, slavă Domnului, îi dă afară Dragnea din PSD ca să am cu cine face politică”.

 

Victor Ponta a afirmat, pe 23 iulie că în luna septembrie va lua o decizie legată de viitorul său în politică, precizând că vrea să înfiinţeze un nou partid, ”un start-up”.

 

”În septembrie voi lua o decizie legată de modul în care îmi desfăşor activitatea politică pentru că mai am încă trei ani şi jumătate de deputat şi pentru că părerea mea şi a celor cu care vorbesc este că pot să am un cuvânt de spus în politică şi, în special, încercând să-i aducă alături de mine pe cei care, ca şi mine, au votat PSD, au votat ALDE – nu PNL că nu cred că o să conving penelişti – şi care acum sunt foarte dezamăgiţi. Sunt asemenea oameni şi sunt foarte mulţi”, a declarat Victor Ponta.

 

Întrebat dacă se gândeşte să pornească o nouă construcţie politică, Ponta a răspuns afirmativ. ”Se porneşte un start-up”, a precizat Victor Ponta.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!